De Schrijvende Reiziger is de website van de Nederlandse reisschrijver Jeroen Vogel (Hoorn, 1981).

Vroeger deed ik aan werkvakanties (o.a. uitwisselingsstudent in de Verenigde Staten, zomerkampbegeleider in datzelfde land, koeienmelker in Noorwegen, appelplukker in Frankrijk, campingmedewerker in Kroatië en Italië) en nu maak ik trektochten (te voet door Groot-Brittannië, per trein door Cuba, met lokaal openbaar vervoer van de ijsberen naar de pinguïns). Ik ben vrijgezel en beschikbaar, maar bijzonder lastig te verleiden. 

In elke reis schuilt een verhaal, want elke reis draait, ongeacht de locatie, om mensen. Het zijn de bewoners én de andere bezoekers van een land, staat, provincie of stad die een reiziger confronteren met avontuur, hulp, argwaan en goedhartigheid. Die reisverhalen schrijf ik op, als boek of blog. Het ene verhaal is vele malen avontuurlijker, grappiger, treuriger of dramatischer dan het ander, maar waar ik ook ben en wat ik ook schrijf, ik probeer altijd vermakelijk, informatief en onderhoudend te zijn. Meer consistentie kan ik niet bieden. Net zoals iedere reis anders is. Mooi, toch?

Op De Schrijvende Reiziger worden naast reisverhalen ook reisgerelateerde artikelen gepubliceerd, alsmede interviews met Reizende Nederlanders. 

Samenwerking? Uw eigen reisverhaal?

Een doorwrocht reisartikel waarin de lezer op een eerlijke manier kennismaakt met een product of bedrijf is heel wat anders dan het vluchtige branded content. Ik kan u daarmee helpen. U vindt meer informatie over dat onderwerp op de betreffende pagina.

Zelfs een eigen reisboek behoort tot de mogelijkheden! Ga daarvoor naar deze pagina.

KvK: NL003377930B55

Er wordt BTW in rekening gebracht, behalve wanneer deze kan worden verlegd naar een bedrijf gevestigd in een ander EU-land.

Jouw stad of dorp is altijd een bezoekje waard

Heb je zin om mij rond te leiden door jouw woonplaats en de hoofdrol te spelen in een reisverhaal op deze website? Ken jij genoeg leuke plekjes, historische feiten en lokale producten voor een interessant artikel? Geen bezwaar tegen het publiceren van je naam en foto?

Voor enthousiaste stadsgidsen is dit een leuke mogelijkheid om hun geliefde dorp of stad in geschreven woorden te gieten. Maar ook een boerderij of bijzondere straat kan worden beschreven. 

Laat me via het onderstaand contactformulier weten wat jouw woonplaats zo bijzonder maakt!

*Hier zijn (natuurlijk) geen kosten aan verbonden.