In de Amerika's: Van de ijsberen naar de pinguïns... met de bus!

In het noorden van Noord-Amerika leven de ijsberen; in het zuiden van Zuid-Amerika de pinguïns. Jeroen Vogel besluit met het openbaar vervoer van de ene diersoort naar de andere te reizen, dwars door de beide Amerika’s. En omdat er ten zuiden van Mexico nog nauwelijks treinen rijden, betekent dit vooral veel, héél veel busritten.

Vanuit het Canadese Churchill (de ‘IJsbeerhoofdstad van de Wereld’) gaat de reis via de Verenigde Staten naar Mexico, waar hij door een naderende orkaan vast komt te zitten en een hotelkamer deelt met een drugssmokkelaar. In Honduras moet hij een grenswachter omkopen voordat hij het land mag verlaten, en in Panama reist hij in de voetsporen van de legendarische reisschrijver Paul Theroux langs het Panamakanaal. Via landen als Colombia, Ecuador, Peru en Bolivia bereikt hij het noorden van Chili, waar zijn weerzin tegen de krappe en dampende bussen inmiddels zodanig groot is geworden, dat liften door de gortdroge en snikhete Atacamawoestijn plotseling een heel aanlokkelijk alternatief lijkt.

In dit heerlijke reisboek vol kleurrijke karakters doet Jeroen Vogel op humoristische wijze verslag van zijn meest avontuurlijke reis tot nu toe.

Zo kom je aan jouw exemplaar

De boekhandelversie - kwalitatief het beste - kost €20. Deze kun je via jouw lokale boekhandel bestellen (ISBN 9789464054538of via Bol.com. Voor het gemak kun je hier klikken, maar mocht je mij een kop koffie gunnen en 'm direct bij de uitgever willen kopen kun je terecht in de shop van Brave New Books

In de Amerika's is nog niet opgenomen in de Witte Serie.

Niet iedereen is een fan van Amazon, maar op hun Duitse versie kun je een exemplaar kopen voor €9,82 en gewoon met iDeal afrekenen. Jawohl!

Liever een e-boek? Dan heb je de keuze uit Kobo en Kindle van Amazon (€2,99).