Expeditie Amerika

In het noorden van Noord-Amerika leven de ijsberen; in het zuiden van Zuid-Amerika de pinguïns. Jeroen Vogel besluit met het openbaar vervoer van de ene diersoort naar de andere te reizen, dwars door de beide Amerika’s. En omdat er ten zuiden van Mexico nog nauwelijks treinen rijden, betekent dit vooral veel, héél veel busritten.

Vanuit het Canadese Churchill (de ‘IJsbeerhoofdstad van de Wereld’) gaat de reis via de Verenigde Staten naar Mexico, waar hij door een naderende orkaan vast komt te zitten en een hotelkamer deelt met een drugssmokkelaar. In Honduras moet hij een grenswachter omkopen voordat hij het land mag verlaten, en in Panama reist hij in de voetsporen van de legendarische reisschrijver Paul Theroux langs het Panamakanaal. Via landen als Colombia, Ecuador, Peru en Bolivia bereikt hij het noorden van Chili, waar zijn weerzin tegen de krappe en dampende bussen inmiddels zodanig groot is geworden, dat liften door de gortdroge en snikhete Atacamawoestijn plotseling een heel aanlokkelijk alternatief lijkt.

In dit heerlijke reisboek vol kleurrijke karakters doet Jeroen Vogel op humoristische wijze verslag van zijn meest avontuurlijke reis tot nu toe.

Zo kom jij aan jouw exemplaar

Expeditie Amerika is onder meer HIER verkrijgbaar.

Expeditie Amerika is nog niet opgenomen in de Witte Serie of uitgebracht als e-boek. 

Lezing Expeditie Amerika

Deze lezing hoort bij het avontuurlijke reisboek Expeditie Amerika. Anderhalf uur lang neemt reisjournalist en avonturier Jeroen Vogel u mee naar de Amerikaanse continenten, waar hij met het openbaar vervoer van de ijsberen naar de pinguïns reisde. 

Deze lezing is geschikt voor ieder publiek. De kosten bedragen €100 excl. BTW (Vlaanderen €150 excl. BTW). Geef van tevoren aan of een signeersessie voor zijn reisboek over deze reis tot de wensen behoort, zodat er genoeg tijd is (minstens 4 weken) om de boeken te bestellen bij de drukker en naar de spreeklocatie te verzenden (€20 per boek). Een snellere methode is om het publiek zelf een exemplaar te laten bestellen bij de boekhandel.